Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Singurul cântăreț de operă care a vândut peste 100 de milioane de discuri a fost răpus de cancer în urmă cu nouă ani (video)

ro

06 Sep, 2016 00:00 3226 Marime text
A cântat pe marile scene ale lumii alături de voci consacrate aparținând tuturor genurilor muzicale. Este vorba despre Luciano Pavarotti, de la a cărui moarte se împlinesc nouă ani astăzi. La vârsta de 71 de ani, Pavarott a pierdut lupta cu cancerul.
 
Ceremonia religioasă a durat mai mult de o oră, în timpul ei fiind transmis şi un mesaj al Vaticanului. „După trista veste a morţii lui Luciano Pavarotti, Papa transmite condoleanţe pentru plecarea unui mare artist care, prin talentul său extraordinar, a onorat menirea divină a muzicii”, se menţiona în mesaj.
 
Luciano Pavarotti s-a născut în octombrie 1935, la Modena, în familia unui brutar. În copilărie a făcut mult sport, fiind toată viața un pasionat de fotbal, tenis și călărie. După ce a studiat pedagogia și a fost profesor, a urmat studii muzicale cu Arrigo Pola și Ettore Campogalliani. Datorită lecţiilor cu tenorul Arrigo Pola, a câştigat primul premiu din cariera sa, moment ce a reprezentat un punct de răscruce în viaţa profesională, alegând să se îndrepte spre muzica clasică.
 
Anul 1961 este legat de debutul său pe scena sălii de operă din Reggio Emilia, cu aria lui Rudolfo din opera „Boema” de Puccini. Consacrarea absolută a venit cu rolul lui Tonio din opera „Fata regimentului” de Gaetano Donizetti. Printre partenerii săi de scenă s-au numărat Bryan AdamsJon Bon JoviMariah CareyEric ClaptonGloria Estefan, Elton John, Andrea Bocelli.
 
Luciano Pavarotti a susţinut ultimul său concert în 2006, la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Torino, când a interpretat aria „Nessun dorma”. A fost singurul cântăreț de operă care a vândut mai mult de 100 de milioane de discuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii