Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se împlineşte un an de la moartea lui Prince

ro

21 Apr, 2017 00:00 2287 Marime text
Prince, cântăreţ, compozitor, instrumentist şi actor de origine americană, a murit la vârsta de 57 de ani, pe 21 aprilie 2016. De-a lungul celor aproape 40 de ani de carieră, a devenit un simbol al desăvârşirii artistice şi al individualităţii.
 
Vestea morții artistului a provocat o avalanșă de mesaje de rămas bun în mediul online. „Sunt distrus!! Presa britanică anunță că a murit Prince?! Este adevărat?! O pierdere uriașă pentru noi toți! Un geniu! Fără cuvinte”, posta atunci actorul Samuel Jackson pe contul său de Twitter. Şi regizorul Spike Lee postase, tot pe Twitter, mesajul: „Îmi este dor de fratele meu. Prince a fost un om cu un extraordinar simț al umorului". „Și uite așa... întreaga lume și-a mai pierdut din magie! Odihnește-te în pace, Prince! Îți mulțumim pentru că ne-ai oferit atât de multe", scrisese cântăreața Katy Perry.
 
Trupul neînsuflețit al lui Prince a fost incinerat în cadrul unei ceremonii private, urna cu cenuşa artistului fiind depozitată într-un loc secret.
 
Artistul a fost nominalizat de 33 de ori la Premiile Grammy, iar de şapte ori a fost câştigător. Albumele „1999” şi „Purple Rain” au fost premiate cu Grammy Hall of Fame Award.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii