Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se împlinesc zece ani de la moartea lui Octavian Paler

ro

07 May, 2017 00:00 2990 Marime text
Octavian Paler s-a stins din viață la data de 7 mai, în anul 2007, în urma unui stop cardio-respirator. A fost înmormântat la Cimitirul Sfânta Vineri. Scriitorul a reuşit să intre în inimile cititorilor prin simplitatea şi realitatea temelor abordate în poeziile şi romanele sale.
 
În 1958, a debutat publicistic, iar editorial, în 1970, cu volumul de poezii „Umbra cuvintelor”. Dintre volumele care i-au oferit statura de important autor amintim „Drumuri prin memorie” „Scrisori imaginare”, „Viaţa pe un peron”, „Un om norocos”, „Vremea întrebărilor”, „Autoportret într-o oglindă spartă”. În 2005, a primit Premiul Opera Omnia al Uniunii Scriitorilor.
 
Iată mai jos câteva dintre citatele lui Octavian Paler:
 
„Ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată.”
 
„Noi suntem ca un cântec, nu credeți? Un cântec nu se poate cânta niciodată de la sfârşit spre început. Trebuie să-l cânţi totdeauna îndreptându-te spre sfârşit.”
 
„Avem timp pentru toate. Să dormim,să alergăm în dreapta şi în stânga,să regretăm ce-am greşit şi să greşim din nou,să-i judecăm pe alţii şi să ne absolvim pe noi înşine,avem timp să citim şi să scriem,să corectăm ce-am scris, să regretăm ce-am scris,avem timp să facem proiecte şi să nu le respectăm,avem timp să ne facem iluziişi să răscolim prin cenuşa lor mai târziu.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii