Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 56 de ani de la prima ediţie a decernării premiilor Grammy

ro

04 May, 2015 09:37 1350 Marime text
Astăzi, se împlinesc 56 de ani de la prima ediţie a decernării premiilor Grammy, prezentate anual de către Academia Naţională a Artelor şi Ştiinţelor de Înregistrări a Statelor Unite ale Americii.
 
Sunt premiaţi artişti care au avut realizări deosebite în domeniul înregistrărilor muzicale. Spectacolul decernării este unul dintre cele patru mari spectacole muzicale cu decernări de premii desfăşurate anual în Statele Unite, celelalte fiind American Music Awards, Billboard Music Awards şi Rock and Roll Hall of Fame Induction Ceremony. Ceremonia acordării premiilor Grammy, desfăşurată de obicei în luna februarie, este considerată a fi echivalentul industriei americane de înregistrări la premiile Oscar pentru industria filmului.
 
Premiile se acordă pentru 108 categorii, dintre acestea cele mai râvnite sunt: Cea mai bună înregistrare a anului, Cel mai bun album al anului, Cea mai bună piesă a anului și Cel mai bun debut. În 1959, la prima ediţie a premiilor Grammy, Domenico Modugno, Henry Mancini, Ella Fitzgerald și Ross Bagdasarian Sr. au câștigat fiecare câte două premii. 
 
Formația U2 a câștigat cele mai multe premii Grammy acordate unei trupe rock, cu un total de 22 de trofee, în timp ce LeAnn Rimes este cea mai tânără artistă câștigătoare a prestigiosului premiu, la categoria Cel mai bun debut (în 1997, când avea doar 14 ani). 
 
Sursa foto: www.rollingstone.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii