Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Scriitorul italian Edmondo De Amicis, cunoscut pentru romanul "Cuore, inimă de copil"...

ro

11 Mar, 2015 00:00 13080 Marime text
Scriitorul italian Edmondo De Amicis, cunoscut pentru romanul "Cuore, inimă de copil", cartea copilăriei noastre, s-a stins din viaţă pe 11 martie 1908. Avea 62 de ani. Ultimii lui ani au fost marcaţi de pierderea mamei sale şi de conflictele cu soţia sa.
 
Edmondo De Amicis s-a născut pe 21 octombrie 1846, în localitatea Oneglia. A fost scriitor, jurnalist şi pedagog italian. De Amicis a urmat cursurile Academiei Militare din Modena şi a devenit ofiţer în armată. Luptele la care a participat au contribuit la decizia sa de a părăsi viaţa militară.
 
În Florenţa, a scris primele schiţe, care au avut drept subiect experienţa de pe front. De-a lungul vieţii, De Amicis a publicat numeroase cărţi de călătorii, povestiri pentru copii şi poezii. Cea mai importantă lucrare a sa este "Cuore, inimă de copil", "o poveste sentimentală pentru copii scrisă sub forma unui jurnal al unui şcolar". Cartea a fost publicată în anul 1886 şi tradusă în peste 25 de limbi.
 
Scriitorul Edmondo de Amicis nu şi-a lăsat deoparte vocaţia de pedagog în niciunul dintre romanele scrise, nici măcar atunci când tema centrală a fost iubirea. Dintre alte opere amintim, "Viaţa militară" (1868), "Amintiri din Londra" (1874), "Romanul unui învăţător" (1890), "Căruţa tuturor" (1899).
 
Sursa foto: aforismi.meglio.it
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • amonima 16 Aug, 2017 19:09 nu știam nimic din toate acestea ! ma bucur mult ca le-am aflat și recomand tuturor sa-l citească !!!