Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Scriitorul Andrei Pleşu îşi sărbătoreşte ziua de naştere astăzi

ro

23 Aug, 2015 00:24 3514 Marime text


Născut pe 23 august, scriitorul şi eseistul Andrei Pleşu, un reper al vieţii publice şi academice româneşti, împlineşte, astăzi, vârsta de 67 de ani.
Absolvent al Liceului „Spiru Haret” din Bucureşti, Pleşu a urmat cursurile Facultății de Arte Plastice, secţia Istoria şi Teoria Artei, iar în 1980, a obţinut titlul de doctor în Istoria Artei, cu teza „Sentimentul naturii în cultura europeană”. Între anii 1975-1977, a fost bursier Humboldt la Universitatea din Bonn, iar în perioada 1983-1984, bursier la Universitatea din Heidelberg.

A debutat cu eseuri de istorie şi teorie a artei („Călătorie în lumea formelor”, „Pitoresc şi melancolie”). Ca scriitor, a înregistrat un important succes cu volumele „Minima moralia”, „Jurnalul de la Tescani” şi „Despre îngeri”. Printre alte opere scrise de Andrei Pleşu, se numără „Pitoresc şi melancolie”, „Limba păsărilor”, „Note, stări, zile”, „Despre frumuseţea uitată a vieţii”.

„Dacă îți acorzi un cât de mic răgaz, dacă arunci, de jur împrejur, o privire odihnită, curioasă şi nepătimaşă, vei găsi destule argumente să te bucuri. Mai există încă oameni întregi, tradiții vii, întâlniri miraculoase [...]. Trăim într-un sos toxic, dar el conține încă mirodenii subtile, cu efect anesteziant [...]. Se poate trăi. Se poate trăi bine. Se poate (încă) trăi frumos”, un citat din cartea „Despre frumuseţea uitată a vieţii”.

 

Sursa foto: adevarul.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii