Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Scriitoarea franceză cunoscută sub pseudonimul literar George Sand...

ro

01 Jul, 2015 10:34 3307 Marime text
Scriitoarea și feminista franceză cel mai bine cunoscută sub pseudonimul literar George Sand s-a născut pe 1 iulie 1804.
 
Amandine Lucille Aurore Dupin de Francneil, pe numele ei adevărat, a fost crescută de bunica sa, petrecându-și copilăria la Nohant.Se căsătoreşte cu baronul Casimir Dudevant, cu care va avea doi copii: Maurice și Solange.
 
Pseudonimul care o va consacra, George Sand, apare pentru prima oară pe coperta romanului „Indiana”, care se bucură de un mare succes, însuși Balzac îi arată prețuirea, potrivit Wikipedia. Dintre alte lucrări ale sale, amintim „Cele șapte corzi ale lirei”, „Ultima dragoste”, „Meșterul Favilla”, „Omul de zăpadă” şi „Jurnalul unui călător în timpul războiului”.
 
O etapă importantă din viaţa ei a fost reprezentată de relația cu celebrul compozitor și pianist Chopin, pe care îl cunoaște datorită muzicianului Franz Liszt. Povestea lor de iubire debutează în vara anului 1838 şi durează opt ani. În timp ce sănătatea lui Chopin se înrăutățește, relația dintre ei se deteriorează.
 
George Sand se stinge din viață la Nohant (Indre), lasând în urmă o operă strălucitoare.
 
Sursa foto: Wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii