Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? În 1959 pe 11 iunie s-a născut un cunoscut un actor, scriitor și muzician englez (video+audio)

ro

11 Jun, 2015 14:26 2782 Marime text
James Hugh Calum Laurie, OBE (API: /ˈlɒri/, n. 11 iunie 1959) este un actor, scriitor și muzician englez. A devenit cunoscut ca membru al cuplului artistic Fry and Laurie, împreună cu prietenul său, Stephen Fry, iar ulterior ca actor în serialul britanic de televiziune Blackadder. Din 2004, a jucat rolul Dr. Gregory House, protagonistul dramei de televiziune House. Într-un interviu din The Daily Telegraph actorul afirmă că este ateu.

Laurie s-a casatorit cu Jo Green, administrator de teatru, in anul 1989. Cei doi locuiesc in partea de nord a Londrei alaturi de fiica lor, Rebecca, si cei doi fii, Bill si Charlie. Charlie a avut un rol in al treilea episod al serialului "A Bit of Fry and Laurie", iar Rebecca a detinut un rol in filmul "Wit", in rolul fetitei de cinci ani, Vivian Berring. Hugh Laurie este un bun prieten cu actrita Emma Thompson, actorul Stephen Fry si partenerul sau din serialul "House", Robert Sean Leonard.

In ianuarie 2006, Laurie a afirmat intr-un interviu ca locuieste intr-un apartament in West Hollywood, pe durata filmarilor serialului "House" in Statele Unite. Actorul poate sa cante la pian, chitara, tobe, muzicuta si saxofon. In episoadele catorva seriale si-a etalat talentele muzicale, dar si atunci cand a prezentat un episod din "Saturday Night Live", pe 28 octombrie 2006. Hugh este solist si canta la pian pentru grupul rock de caritate "Band from TV".

Sursa Www.cinemagia.ro , wikipedia.org

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii