Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Renumitul explorator al vieţii subacvatice Jacques-Yves Cousteau...

ro

25 Jun, 2015 09:12 2417 Marime text
Renumitul explorator al vieţii subacvatice Jacques-Yves Cousteau s-a stins din viaţă pe 25 iunie 1997, la vârsta de 87 de ani, la Paris. A fost oceanograf, cercetător, explorator, scriitor, producător de filme şi inventator.

Cousteau, la vârsta de 13 ani, cu ocazia unei excursii în Mexic, a scris prima sa carte, „O aventură în Mexic”. După terminarea studiilor, devine ofiţer canonier. La bordul navei Calypso, timp de patru decenii, a explorat mările şi oceanele lumii, a efectuat numeroase cercetări şi, în acelaşi timp, a adunat mii de ore de filmări subacvatice, care au fost transformate în 50 de cărţi, două enciclopedii, numeroase filme de lung-metraj şi peste 120 de documentare.

Împreună cu echipa sa, Cousteau a făcut cunoscută uimitoarea biodiversitate a lumii subacvatice. Între 1960-1964, a condus un program ce avea drept scop studiul capacităţii oamenilor de a trăi într-o casă submarină.

Cousteau a vizitat România, în mai multe rânduri, pentru a studia Delta Dunării, astfel a dezvăluit lumii întregi, prin filmele sale, mirajul tărâmului sălbatic din Delta Dunării. „Este greu de crezut că mai există aşa ceva în Europa“, se minuna el. A fost ales membru de onoare al Academiei Române şi i s-a oferit titlul de „Doctor honoris causa”.

Sursa foto: sudouest.fr
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii