Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Prima persoană care a zburat singură în jurul lumii...

ro

22 Jul, 2015 00:00 1680 Marime text
La data de 22 iulie 1933, pilotul american Wiley Post devenea prima persoană care zbura singură în jurul lumii. În şapte zile, 18 ore şi 45 de minute, Post a parcurs 25.099 de kilometri, într-un avion cu un singur motor şi echipat cu pilot automat, care a primit denumirea de Winnie Mae, numele fiicei petrolistului care i-a oferit lui Wiley banii de care mai avea nevoie pentru a-şi îndeplini visul.
 
De la aeroportul Floyd Bennett, pilotul american a trecut prin Berlin, Konisberg (Germania), Moscova, Novosibirsk (Rusia), Flat (Alaska, SUA), Edmonton (Canada). Apoi, a revenit de unde a plecat, pe aeroportul Floyd Bennett, unde a fost întâmpinat de 50.000 de oameni.
 
Încă de când avea 26 de ani, Wiley Post, născut în Texas, într-o familie de agricultori, a fost iniţiat în tainele zborului. Primele sale contacte cu avioanele au avut loc în timp ce era paraşutist la o companie de circ. În timp ce efectua diverse munci pentru a strânge banii de care avea nevoie, Wiley a rămas fără un ochi, însă acest handicap nu l-a împiedicat să devină prima persoană care a zburat singură în jurul lumii.
 
Sursa foto: airandspace.si.edu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii