Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 7 aprilie, este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătăţii

ro

07 Apr, 2015 09:24 2474 Marime text
Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează în fiecare an, pe 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

OMS sau WHO, acronimul în limba engleză a denumirii World Health Organization, are sediul central la Geneva şi a fost înființată la data de 7 aprilie 1948, având în prezent 193 de state membre. Este o organizație internațională ce are rolul de a menține şi de acoordona situația sănătății populațiilor pe glob.
 
Tema pentru Ziua Mondială a Sănătății 2015 este Siguranţa Alimentaţiei, această zi fiind considerată o oportunitate pentru sensibilizarea persoanelor care lucrează în diferite sectoare guvernamentale, fermieri, producători, comercianţi, personal medical dar şi consumatori, cu privire la importanţa siguranţei alimentaţiei.
 
La nivel global, bolile transmise prin alimente duc anual la decesul a aproximativ două milioane de persoane. Alimentele pot conţine bacterii, virusuri, paraziţi sau substanţe chimice responsabile de peste 200 de maladii, de la boala diareică acută şi până la cancer. Bolile transmise prin alimente pot influenţa dezvoltarea socio-economică prin împovărarea sistemelor de sănătate, afectarea economiilor naţionale, a turismului şi comerţului.

Sursa foto: Wikipedia.org (Drapel OMS)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii