Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihaelei Runceanu i-a fost curmată viaţa la doar 34 de ani şi jumătate (video)

ro

01 Nov, 2016 00:00 7070 Marime text


Pe 29 octombrie 1989, Mihaela Runceanu susţinea ultimul său spectacol, sala arhiplină copleşind-o cu valuri de aplauze. Însă interpreta era tristă, deja de câteva luni îşi speria prietenii şi familia cu „previziunile” ei: „Eu am să mor la 35 de ani. Dar nu vreau să mor în chinuri”.
 
Nu a ajuns la 35 de ani. În noaptea de 1 noiembrie, i-a fost curmată viaţa la doar 34 de ani şi jumătate. Artista a fost ucisă în garsoniera ei din Bucureşti, moartea ei şocând o ţară întreagă.
 
Potrivit anchetatorilor, la data de 1 noiembrie 1989, în jurul orei 1.00, după ce artista a adormit, Daniel Cosmin Ştefănescu, care venise să vizioneze un film cu Mihaela, a sugrumat-o cu un cablu de telefon, apoi a dus mai multe obiecte în maşina pe care o parcase în faţa garsonierei. Ulterior, a incendiat locuinţa.
 
Mihaela Runceanu a fost înmormântată pe 4 noiembrie 1989, la Cimitirul „Dumbrava” din Buzău. Mii de oameni au condus-o pe ultimul drum. La 36 de ore de la comiterea crimei, Daniel Cosmin Ştefănescu a fost prins şi arestat.
 
Mihaela Valentina Runceanu s-a născut la Buzău. A absolvit cursurile Liceului de Muzică şi Arte Plastice din oraşul natal, ca şef de promoţie. Alături de Orchestra Simfonică din Buzău, a participat la un turneu de câteva săptămâni în Cehoslovacia şi Ungaria. În 1974, intră la Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu“, la clasa profesorului Victor Giuleanu. În paralel, participă la cursurile Şcolii Populare de Artă din capitală. A câştigat Festivalul de la Mamaia în anul 1977.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii