Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Marilyn Monroe a murit într-o zi de 5 august

ro

05 Aug, 2015 09:21 5635 Marime text
În urmă cu 53 de ani, una dintre cele mai controversate actriţe s-a stins din viaţă, la doar 36 de ani, moartea sa fiind clasificată drept posibilă sinucidere. Este vorba de Marilyn Monroe.
 
Concluzia oficială a fost că Marilyn s-a sinucis cu o supradoză de somnifere, dar există foarte multe detalii ciudate în relatările privind moartea sa, care au rămas neexplicate chiar şi în prezent. Un prim exemplu este ora decesului, care a fost estimată în primă fază între orele 21.30 şi 23.30. Această oră a fost schimbată atunci când ancheta s-a finalizat şi nimeni nu a acordat nicio explicaţie. Autorii cărţii „Uciderea lui Marilyn Monroe: un caz clasificat” afirmă că moartea artistei a fost comandată de fratele lui Kennedy, John Fitzgerald Kennedy, care avea misiunea să o convingă pe artistă să nu divulge secrete în legătură cu preşedintele american.
 
Născută pe 1 iunie, la Los Angeles, Norma Jean Mortenson, pe numele ei adevărat, a avut parte de o copilărie dificilă, marcată de luni petrecute în centre de plasament, din cauza faptului că mama ei suferea de boli mintale şi era des internată în instituţii psihiatrice.

La vârsta de 16 ani, s-a căsătorit cu un mecanic de avioane, dar căsătoria lor a durat doar patru ani. Primul său rol important a fost în filmul „Don’t bother to knock”, în 1952, iar un an mai târziu, apărea pe prima copertă a revistei Playboy. A mai jucat în „Unora le place jazz-ul”, „Şapte ani de căsnicie”, „Domnii preferă blondele”, „Cum să te mariţi cu un milionar”. În 1954, s-a căsătorit cu fostul baschetbalist Joe DiMaggio, de care a divorţat câteva luni mai târziu, apoi l-a întâlnit pe dramaturgul Arthur Miller, cu care s-a căsătorit în 1955.

În 2008, revista Forbes a estimat că produsele şi reţetele care au legătură cu Marilyn Monroe s-au vândut în valoare de 9 milioane de dolari.
 
Sursa foto: www.sodahead.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii