Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? În România, astăzi, este sărbătorită pentru prima dată o zi a dorului

ro

13 May, 2015 00:00 1827 Marime text
În România, astăzi, 13 mai, este sărbătorită pentru prima dată o zi a dorului. Iniţiativa aparţine membrilor formaţiei Vunk, care au dorit să dedice această zi tuturor celor care se simt departe de ţară, de cei dragi sau de copilărie: „Dorul te împinge să faci gesturi frumoase. Din ce în ce mai mult simțim că petrecem sărbătorile altora, ale altor țări. Și nu este neapărat ceva rău. Dar dacă noi, românii, am face o zi pe care să o sărbătorească o lume întreagă? Pentru că romanul s-a nascut și poet și inventiv, am creat Ziua Internațională a Dorului!”, se menţionează pe pagina de Facebook creată special pentru această ocazie.
 
Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, a explicat pentru Gândul motivele care l-au determinat pe el şi pe ceilalţi membri ai formaţiei să vină cu iniţiativa creării unei Zile Internaţionale a Dorului: „Ne plângem că ne e dor de cineva sau de ceva, iar de la a recunoşte acest lucru şi până la a face ceva în acest sens este cale lungă. Deseori, spunem că ne e dor de părinţi, dar cu greu ne găsim timp să îi sunăm. Deseori, spunem că ne e dor de locurile copilăriei, dar rareori ne facem timp să mergem acolo. Plecând de la acest lucru şi de la faptul că spunem deseori că sărbătorim tot felul de zile care nu ne aparţin, precum Halloween-ul sau Valentine’s Day, am zis să propunem românilor Ziua Dorului, o zi în care să luăm atitudine în ceea ce priveşte acest sentiment”, a declarat Cornel Ilie.
 
Astăzi, cei care doresc să celebreze Ziua Internațională a Dorului sunt încurajaţi să transmită un mesaj celor dragi folosind hashtagurile #ZiuaDorului și #DorulMeu pe reţelele de socializare.
 
Sursa foto: Facebook (Ziua Internaţională a Dorului)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii