Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? În 1910 s-a născut actriţa...(video)

ro

03 Jun, 2015 10:14 3969 Marime text

 

În 3 iunie 1910 s-a născut actriţa Paulette Goddard (Marion Levi), partenera lui Charles Chaplin.(m. 23 aprilie 1990).

Pauline Marion Goddard Levy (n. 3 iunie 1910 - d. 23 aprilie 1990) a fost o actriță americană.

Un episod important din cariera şi viaţa actriţei americane Paulette Goddard  este legat de inegalabilul Charlie Chaplin cu care se căsătoreşte, după ce au fost parteneri în filmul "Timpuri noi",  stârnind senzaţie în lumea filmului.

Goddard a făcut studii de artă dramatică la Academia St. Dominic din New Jersey, a făcut parte din trupa de balet a lui Florenz Ziegfeld, a debutat în cinema la începuturile filmului sonor, în 1929. A fost căsătorită cu milionarul Edward James.

Afirmarea ei se datorează lui Charlie Chaplin pe care îl întâlneşte în 1933 şi care o distribuie în filmul său "Timpuri noi", apoi în "Dictatorul". La premiera acestei capodopere cinematografice, relaţiile dintre cei doi soţi se degradaseră. Având amândoi firi voluntare, ambiţioase, neînţelegerile au fost inevitabile. Chaplin a admirat-o pentru talentul ei, pentru inteligenţă, dar îl supăra firea ei interesată, materialistă. Despărţirea se produce în 1942, fiecare urmându-şi destinul.

Paulette se recăsătoreşte în 1944 cu actorul de compoziţie Burgess Meredith de care se desparte în 1950.

Opt ani mai târziu, devine soţia celebrului scriitor german Erich Maria Remarque, dispărut în 1970.

Într-un interviu pe care l-a acordat unui reporter de la "Time", a afirmat: "Influenţa lui Chaplin asupra mea a fost capitală, esenţială. Lui îi datorez totul. El m-a format. A fost adevăratul meu maestru, chiar în timpul când era soţul meu. După ce ne-am despărţit , n-am mai învăţat nimic. Şi tot lui îi datorez acest amor tenace pe care îl am pentru arta interpretativă, film sau teatru.".

Sursa: www.cinemagia.ro​
Sursa foto wikimedia.org

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii