Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Estée Lauder, prima femeie magnat din domeniul cosmeticii...

ro

01 Jul, 2015 00:00 2328 Marime text
Regina neîncoronată a cosmeticii, Estée Lauder, s-a născut pe 1 iulie 1906, în Queens, New York, într-o familie de evrei imigranţi, mama fiind unguroaică, iar tatăl, ceh.
 
A descoperit că este interesată de lumea frumuseţii când unchiul ei, de profesie chimist, a venit să locuiască cu familia sa. Acesta producea creme de corp şi de faţă. Condusă de ambiţie şi determinare, în anul 1946, Estée crează propria corporaţie, care îi poartă şi azi numele, numărându-se printre cele mai importante companii de produse cosmetice din lume. Brandul avea să aducă pe piaţă un produs revoluţionar, care avea să facă istorie: un ulei de baie parfumat.
 
S-a remarcat datorită tehnologiei inovatoare pentru îngrijire. Deoarece a fost o deschizătoare de drumuri, Estée Lauder a primit numeroase premii de-a lungul vieţii, însă cea mai importantă distincţie este cea acordată de Legiunea de Onoare Franceză. Obişnuia să spună că, „într-o lume perfectă, suntem judecaţi după bunătatea sufletelor nostre. Dar în lumea noastră mai mult decât imperfectă, femeia care arată bine are un avantaj real, şi, de obicei, ultimul cuvânt.”
 
În 1998, publicația Time a considerat-o singura femeie dintre cele mai mari personalități din lumea afacerilor din secolul al XX-lea. A încetat din viaţă la New York, în anul 2004.
 
Sursa foto: sheffplus.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii