Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ducu Bertzi împlineşte, astăzi, 60 de ani (video)

ro

21 Sep, 2015 00:00 3046 Marime text
Unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi folk, Ducu Bertzi, s-a născut pe 21 septembrie, la Sighetu-Marmaţiei. Astăzi, împlineşte vârsta de 60 de ani.
 
La primul festival de poezie și muzică de la Sighet, Bertzi a câștigat marele premiu... o valiză. Debutul pe o scenă cunoscută a avut loc în anul 1976, la Baia Mare, în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat până în 1985. Prima sa chitară poartă şi acum un desen psihedelic, semn al atracţiei cântăreţului către fenomenul „flower-power”.
 
În anul 2003, a lansat proiectul „Ducu Bertzi şi invitaţii săi”, în cadrul căruia, alături de Florian Pittiş, Marius Baţu şi Mihai Neniţă, a realizat o serie de spectacole în ţară şi în străinătate.
 
Prezent permanent pe scenele din ţară şi din împrejurimi, numărul spectacolelor realizate până în 1996 depăşeşte 3.200. De asemenea, a susţinut turnee peste hotare, în Ungaria, Franţa, Belgia, Germania, Spania, SUA, Canada sau Austria. În 2006, a primit o diplomă de excelenţă pentru rolul pe care l-a avut în istoria Televiziunii Române, acordată cu ocazia jubileului TVR.
 
Sursa foto: jurnalul.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii