Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diego Rivera, pictor mexican și soțul artistei Frida Kahlo, a murit într-o zi de 24 noiembrie

ro

24 Nov, 2016 00:00 3627 Marime text
Diego Rivera, pictor mexican și soțul artistei Frida Kahlo, s-a stins din viaţă la data de 24 noiembrie 1957.
 
Diego María de la Concepción Juan Nepomuceno Estanislao de la Rivera y Barrientos Acosta y Rodríguez, pe numele lui complet, s-a născut în Guanajuato. Tatăl său a lucrat ca profesor, editor pentru un ziar și inspector de sănătate, iar mama lui a fost medic. Încă de la o vârstă fragedă, a manifestat interes pentru desen. În 1897, a început să studieze pictura la Academia de Arte Frumoase din Mexico City.
 
Între anii 1907-1922, Diego Rivera a studiat în mai multe țări europene, devenind interesat de arta avangardistă. Şi-a arătat angajamentul față de cauza socialistă în propriile picturi murale și a fost unul dintre fondatorii Partidului Comunist Mexican. O parte din lucrările sale au fost influențate de arta și cultura aztecă, dar și de întâlnirea cu Picasso.
 
Frida Kahlo s-a căsătorit de tânără cu Diego Rivera, între ei fiind o diferenţa de 20 de ani. „Am avut două accidente grave în viaţa mea. Unul, când m-a strivit tramvaiul. Al doilea a fost Diego”, spunea artista. Cei doi s-au căsătorit pe 21 august 1929. La doi ani după divorţul lor, în 1938, se căsătoresc din nou, la San Francisco. Deşi nici familia, nici prietenii nu au fost de acord cu această comuniune, Frida a continuat să îl iubească pe Diego până la sfârşitul vieţii.
 
Foto: biography.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii