Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Colin Firth, starul din "Discursul regelui", se află la ceas aniversar

ro

10 Sep, 2015 00:00 2128 Marime text
 Laureat al Premiului Oscar pentru cel mai bun actor în filmul "Discursul regelui", Colin Firth, îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 10 septembrie. Astăzi, împlineşte 55 de ani. 

Viitorul actor s-a născut în Anglia şi a petrecut copilăria în Nigeria, alături de bunicii săi misionari. Ulterior, a studiat în ţara lui de origine şi a urmat cursurile din cadrul Drama Centre din Chalk Farm. Debutul a avut loc în producţia "Another Country", evoluţia sa  cinematografică fiind un proces lent, dar sigur.
 
Succesul a apărut odată cu rolul interpretat în "Mândrie şi prejudecată", adaptarea cinematografică a romanului lui Jane Austen. În 2001, Colin Firth a încântat audienţa când a interpretat rolul lui Mark Darcy, alături de Renée Zellwegger, în comedia "The Bridget Jones's Diary". După doi ani, a jucat în producţia "Love Actually", în a cărei distribuţie au fost incluşi actori precum Hugh Grant, Emma Thompson şi Keira Knightley.
 
După ce a fost distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor, în 2011, pentru rolul din "Discursul regelui", Colin Firth a mai jucat în "Gambit", alături de Cameron Diaz, dar şi în drama "Tinker, Tailor, Soldier, Spy", despre Războiul Rece.
 
Sursa foto: variety.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii