Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Celebrul cântăreţ Toto Cutugno îşi sărbătoreşte, astăzi, ziua de naştere (video)

ro

07 Jul, 2015 00:00 3024 Marime text
Celebrul cântăreţ Toto Cutugno, devenit cunoscut datorită concursului "San Remo", s-a născut pe 7 iulie. Astăzi, împlineşte vârsta de 72 de ani.
 
Pasiunea pentru muzică l-a însoţit pe Toto Cutugno încă din copilărie. Încurajat de tatăl său, care, la rândul lui, cânta la trompetă, a început să studieze bateria şi să cânte în diverse grupuri muzicale locale. S-a afirmat în grupul Ghigo e i Goghi, iar la 19 ani, a intrat într-un grup condus de maestrul Manusardi, care i-a propus un turneu de şase luni în Finlanda.
 
În 1983, cântăreţul italian a câştigat Festivalul de la Sanremo cu melodia care avea sa devină cel mai mare hit internaţional al său, "L'italiano". Melodia a fost preluată şi tradusă, de-a lungul timpului, de foarte mulţi interpreţi.
 
Toto Cutugno a vândut peste 150 de milioane de albume şi a compus peste 400 de melodii, pentru peste 50 de interpreţi celebri, printre aceştia numărându-se Adriano Celentano, Joe Dassin şi Ricchi e Poveri. Artistul a susţinut mai multe concerte în România, primul în 1993, la Festivalul Cerbul de Aur.
 
Sursa foto: EPA
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii