Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai renumit creator de modă italian s-a născut pe 2 decembrie

ro

02 Dec, 2016 00:00 3839 Marime text
Pe numele său real Giovanni Maria Versace, legendarul creator de modă Gianni Versace a văzut pentru prima dată lumina zilei pe data de 2 decembrie 1946 în Reggio Calabria din Italia. Întâmplător sau nu, mama sa era croitorească. Copil şi adolescent fiind, Gianni nu s-a preocupat numai de estetica hainelor şi accesoriilor, domeniu care l-a consacrat pe vecie. Din contră, a studiat intens istoria antică, axându-se foarte mult pe trecutul locurilor sale natale. A studiat latina şi greaca veche, iar în tinereţe a fost puternic marcat de arta lui Andy Warhol.
 
A petrecut o vreme învăţând tainele croitoriei de la mama sa. După terminarea liceului a plecat la Milano să studieze arhitectura, iar abia la 26 de ani a intrat în industria modei pe care avea s-o amprenteze fără echivoc. Colecţiile sale au fost care mai de care mai apreciată pavându-i drumul spre succes.
 
Despre Gianni Versace se cunoaşte faptul că a iubit un bărbat, pe modelul Antonio D’Amico, pe care l-a cunoscut în 1982 şi care i-a fost alături până la momentul asasinării, în 1997. Chiar înainte de decesul său prematur, Versace fusese diagnosticat cu cancer la ureche.
 
Vestea morţii lui Gianni Versace a cutremurat întreg mapamondul. Designerul vestimentar a fost găsit împuşcat pe treptele casei sale din Miami, pe 15 iulie 1997. Ucigaşul său, Andrew Cunanan, a folosit acelaşi pistol pentru a se sinucide opt zile mai târziu, la bordul unei ambarcaţiuni, luând cu el şi motivul pentru l-a asasinat pe Versace.
 
Rămăşiţele pământeşti ale lui Gianni Versace au fost incinerate, iar cenuşa sa a fost depusă într-o urnă, la moşia familiei sale din Cernobbio, Italia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii