Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Benito Mussolini, o personalitate controversată a Italiei...

ro

28 Apr, 2015 12:06 5848 Marime text
Benito Mussolini, cunoscut prin prisma regimului pe care l-a adoptat, dar şi apelativului „Il Duce”, pe 28 aprilie 1945, a fost executat de membrii mişcării de rezistenţă italiene, în timp ce încerca sa părăsească Italia. Se spune că ultimele sale cuvinte au fost: „Împuşcă-mă în piept!”.

Benito Amilcare Andrea Mussolini, pe numele lui complet, a fost conducătorul fascist al Italiei, între anii 1922 și 1943. Intrarea sa în cel de-al Doilea Război Mondial, alături de Germania lui Hitler, a făcut din Italia o țintă pentru atacurile Aliaților, ceea ce a dus la căderea dictaturii fasciste mussoliniene și la moartea lui.
 
Benito Mussolini a ajuns conducătorul Italiei datorită talentului său oratoric, iar experienţa sa ca jurnalist l-a ajutat în acest sens. Pe lângă articole, el a scris eseuri despre literatura germană, o serie de poveştiri, dar şi un roman. De asemenea, experienţa militară a lui Mussolini a fost povestită în opera sa „Diario Di Guerra”. Ca dictator al Italiei, prima prioritate a lui Mussolini a fost subjugarea minţii poporului italian prin folosirea propagandei.
 
Sursa foto: hollowverse.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii