Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, Prinţul William îşi sărbătoreşte ziua de naştere

ro

21 Jun, 2015 00:00 4651 Marime text


Pe 21 iunie, Prinţul William, fiul mai mare al lui Charles şi al Dianei, Prinţesă de Wales, şi nepotul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Astăzi, împlineşte vârsta de 33 de ani.
 
William, al doilea în linia de succesiune la tronul celor 16 state independente, s-a născut la Londra şi a fost botezat în Camera de Muzică a Palatului Buckingham. În timpul unei vizite oficiale a părinţilor săi la Cardiff, în Ţara Galilor, a avut loc prima apariţie publică a lui William.
 
A fost educat la mai multe şcoli independente, a urmat Colegiul Eton şi a absolvit Universitatea St. Andrews, care, ulterior, a beneficiat de o creştere a numărului de înscrieri. Prinţul William a fost locotenent în regimentul Cavaleriei Regale, Albaştri şi Regali. După terminarea antrenamentului la Royal Air Force College Cranwell, a obţinut brevetul de aviator, şi, în 2012, gradul de căpitan al Marinei Regale Britanice, fiind calificat să conducă misiuni de căutare şi salvare.


 
În ceea ce priveşte viaţa personală, care a devenit un subiect de speculaţii pentru tabloide, în anul 2011, s-a căsătorit cu Catherine Middleton, la Westminster Abbey. Nunta a fost privită de peste două miliarde de oameni. Potrivit Wikipedia, traseul celor doi a avut loc între Palatul Buckingham și Westminster Abbey, pe strada The Mall, trecând pe lângă Casa Clarence, Horse Guards Road, Horse Guards Parade, Horse Guards Arch, Whitehall, partea de sud a Pieții Parlamentului și Broad Sanctuary.
 
După terminarea slujbei religioase, proaspeții căsătoriți s-au întors pe același traseu la Palatul Buckingham, într-o trăsură deschisă. Cu câteva ore înainte de eveniment, William a fost numit duce de Cambridge, Conte de Strathearn şi Baron Carrickfergus.
 
Doi ani mai târziu, soţia sa a născut un băiat, Prinţul George de Cambridge, iar anul acesta, în luna mai, o fetiţă.
 
Sursa foto: business24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii