Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este Ziua Internațională a Tineretului

ro

12 Aug, 2017 00:00 2646 Marime text
Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a aprobat, la 17 decembrie 1999, recomandarea făcută de către Conferința mondială a miniștrilor responsabili pentru Tineret (Lisabona 8-12 luna august 1998) ca 12 august să fie declarată Ziua internațională a tineretului, informează Agerpres.ro

Programul mondial de acțiune pentru tineret, adoptat de Adunarea Generală a ONU în 1995, stabilește un cadru de politici și orientări pentru acțiunile naționale și de sprijin internațional în vederea îmbunătățirii situației tinerilor. Acesta joacă un rol important în dezvoltarea tinerilor. Programul mondial de acțiune pentru tineret se concentrează pe măsurile de consolidare a capacităților naționale în domeniul tineretului și pentru a crește calitatea și numărul de oportunități disponibile tinerilor pentru participarea deplină, eficientă și constructivă în societate.

Tinerii din întreaga lume pot realiza o unitate la nivel mondial pentru a sparge tiparele trecutului și a asigura lumii un viitor mai durabil. Ei sunt afectați în mod direct de contradicțiile grave care predomină astăzi: între sărăcie și bogăție ostentativă, între foame și risipa condamnabilă de alimente, resurse naturale bogate și industrii poluante. Tinerii pot furniza soluții cu privire la aceste aspecte, care se află în centrul Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, subliniază secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, în mesajul transmis cu prilejul marcării acestei Zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii