Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Aretha Franklin, una dintre cele mai influente femei ale secolului XX... (video)

ro

25 Mar, 2015 00:00 1991 Marime text
Aretha Franklin, celebră pentru melodiile „You Make Me Feel Like A Natural Woman", „Chain of Fools", „Respect", îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Artista împlineşte 73 de ani.
 
Deşi este supranumită „Regina muzicii Soul”, Aretha Franklin cântă şi jazz, blues, R&B, muzică gospel şi rock. În decursul carierei, a câștigat un număr impresionant de 18 premii Grammy. Între anii 1967 și 1982, potrivit Wikipedia, a avut zece albume R&B pe primul loc, iar în 1987, a devenit prima artistă femeie care a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.
 
Copilăria cântăreţei a fost presărată cu evenimente triste, astfel, la vârsta de şase ani, în urma deciziei părinţilor ei de a se despărţi, Aretha şi cei patru fraţi ai săi au fost daţi în grija bunicii din partea tatălui. În adolescenţă, a părăsit şcoala, pentru a pleca într-o caravană gospel, alături de tatăl ei. 1966 este anul în care semnează un contract fabulos cu casa de discuri Atlantic Records.
 
În noiembrie 2010, Aretha Franklin şi-a anulat toate concertele şi aparitiile publice, timp de şase luni, la cererea medicilor. A trecut printr-o operaţie, despre care artista a declarat că este „o intervenţie minoră", fără a spune însă despre ce a fost vorba.
 
Sursa foto: mcall.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii