Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actorul Liam Neeson împlineşte 65 de ani

ro

07 Jun, 2017 00:00 2777 Marime text
Liam John Neeson s-a născut pe 7 iunie 1952, în Ballymena, Irlanda de Nord. Liam Neeson este un actor nord-irlandez care a fost nominalizat de-a lungul carierei la Premiile Oscar, Globurile de Aur și BAFTA.
 
Primul său rol într-un film a fost în anul 1977, el a jucat rolul lui Iisus Hristos și Evanghelistul în filmul religios, Pilgrim's Progress regizat de Ken Anderson. Între 1982 și 1987, Neeson a jucat în 5 filme, cele mai notabile roluri fiind cel din "The Bounty" (1984), film în care a jucat alături de Mel Gibson și Anthony Hopkins și rolul din "The Mission" (1986), în care a jucat alături de Robert De Niro și Jeremy Irons. A jucat și în sezonul 3 al serialului TV de succes, Miami Vice din 1986, conform wikipedia.org.
 
În 1993, a cunoscut-o pe viitoarea sa soție, Natasha Richardson în piesa de pe Broadway, Anna Christie. Regizorul Steven Spielberg, impresionat de prestația sa din pelicula Nell, i-a oferit rolul lui Oskar Schindler în filmul Schindler's List (Lista lui Schindler). Prestația sa extraordinară i-a adus o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor, totuși, statueta i-a revenit lui Tom Hanks pentru prestația acestuia din "Philadelphia". Neeson a fost nominalizat și la premiile BAFTA și Globurile de Aur pentru rolul său din Schindler's List. După Schindler's List, Neeson a devenit un actor cunoscut pe plan internațional, mai informează wikipedia.org.
 
Liam Neeson a fost însurat cu actrița britanică Natasha Richardson din 3 iulie 1994, până la moartea ei din 18 martie 2009, când a suferit un grav traumatism cerebral într-un accident de ski în stațiunea Mont Tremblant, din Quebec, Canada. Richardson și Neeson au doi copii, Michael și Daniel. Neeson trăiește în Millbrook, New York, conform wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii