Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A trecut un an de la tragedia din timpul meciului de fotbal dintre Dinamo şi Viitorul

ro

06 May, 2017 00:00 2165 Marime text
În urmă cu exact un an o tragedie avea să se petreacă într-un meci disputat între echipele de fotbal FC Dinamo Bucureşti şi FC Viitorul. Patrick Ekeng, un fotbalist de 26 de ani a murit chiar pe terenul de fotbal.

Patrick Claude Ekeng Ekeng s-a născut la data de 26 martie 1990 şi a decedat pe 6 mai 2016. A fost un fotbalist profesionist camerunez care a jucat ca mijlocaș defensiv şi care a jucat două meciuri internaționale pentru echipa națională a Camerunului la Cupa Africii pe Națiuni din 2015.

Conform wikipedfia.org, Ekeng a debutat ca fotbalist profesionist la Canon Yaoundé, apoi s-a transferat în Franța, la Le Mans FC. A mai jucat la cluburi din Elveția și Spania. Ultimul club la care a activat a fost FC Dinamo București, din România. A murit la vârsta de doar 26 de ani, în timpul meciului dintre FC Dinamo București și Viitorul Constanța (6 mai 2016).

Medicul de la Ambulanța Puls care l-a preluat pe Ekeng de pe stadionul Dinamo pe 6 mai, când s-a prăbușit fără suflare în timpul unui meci, a fost acuzat de ucidere din culpă.
 
Sursa foto: FC Dinamo
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii