Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

70 de ani de la naşterea lui Freddie Mercury (video)

ro

05 Sep, 2016 00:00 3154 Marime text
La data de 5 septembrie 1946, s-a născut un oarecare Farrokh Bulsara, care, în timp, a ajuns să fie cunoscut drept legendarul Freddie Mercury.
 
Când avea şapte ani a fost trimis în India pentru a merge la Şcoala de băieţi „Sf. Petru”, unde a excelat la sport şi a învăţat să cânte la pian. După ce şi-a completat studiile, s-a alăturat mai multor formaţii şi ulterior a făcut parte din trupa Queen, unde s-a remarcat datorită vocii sale deosebite şi prestaţiilor live.
 
În calitate de compozitor, Freddie Mercury a scris numeroase hit-uri internaţionale, dintre care amintim „Killer Queen”, „Bohemian Rhapsody”, „We Are The Champions”, „Little Thing Called Love”. În decursul carierei, a lansat şi două albume solo, „Mr. Bad Guy” (1985) şi „Barcelona” (1988).
 
La vârsta de 45 de ani, Freddie Mercury s-a stins din viaţă, fiind incinerat la cimitirul Kensal Green. Cenuşa sa a fost împrăştiată pe lacul Geneva, lângă Montreux, Elveţia.
 
Anul acesta, o echipă de cercetători europeni a realizat o analiză acustică profundă a spectrului vocal al lui Freddie Mercury. În cadrul studiului frecvenței vocale și vibrato-ului cântărețului, Christian Herbst și colegii săi au ascultat câteva ore de arhive de conversații și melodii. Cercetătorii nu au reușit în cadrul studiului să demonstreze că solistul grupului Queen putea cu adevărat să cânte pe patru octave, cum cred unii, dar confirmă că Freddie Mercury avea în mod natural mai degrabă voce de bariton. De asemenea, oamenii de știință au mai descoperit că Mercury avea un vibrato mai neregulat și mai rapid decât majoritatea cântăreților.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii