Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20 de milioane de dolari a costat o călătorie în spaţiu

ro

28 Apr, 2017 00:00 3771 Marime text
În urmă cu 16 ani, pe 28 aprilie 2001 multimilionarul american Dennis Tito a devenit primul turist spațial după ce s-a alăturat echipajului navetei Sojuz TM-32 și, timp de 7 zile, 22 de ore și 4 minute a rămas cu ei pe orbită. Pentru această călătorie a sa, Tito, a achitat suma de 20 de milioane de dolari americani.

Dennis Tito s-a născut pe 8 august 1940, în Queens, New York şi este un multimilionar american, care și-a câștigat și statutul de celebritate prin faptul că a devenit primul turist spațial.

Conform Wikipedia, Tito a obținut un Bachelor of science în astronautică și aeronautică la New York University în 1962 (titlul este echivalent Bacalaureatului din statele europene; adică primul grad academic (cel mai de jos), iar mai târziu a obținut și un Master of science, (specialitatea inginerie) la Rensselaer Polytechnic Institute, Troy, New York. La 18 mai 2002 a obținut un titlu de Doctor honorific de la același Institut (Rensselaer Polytechnic Institute), care îi recunoscuse cu ani în urmă și Masteratul. Se numără printre foștii cercetători ai proiectului Jet Propulsion Laboratory de la NASA. În 1972 a fondat Wilshire Associates, o societate de asistență și consultanță financiară în Santa Monica, California.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii