Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Volbura, plantă recomandată persoanelor depresive

ro

02 Sep, 2015 17:37 2696 Marime text
Volbura sau rochiţa rândunicii este o plantă erbacee, perenă, care poate atinge înălţimea de un metru. Florile nu au miros, dar au un gust astringent. De la volbură se recoltează doar partea aeriană. Frunzele ei conţin rezine, tanini, vitamina C şi substanţe minerale. Volbura are acţiune cicatrizantă, laxativă, colagogă, purgativă, stimulând secreţia biliară.
 
Datorită acţiunii de curăţare a tractului gastro-intestinal şi, în general, a zonei abdominale, ceaiul de volbură este recomandat în constipaţii şi dischinezii biliare. Volbura induce imboldul de a acţiona, de a te mobiliza, din acest motiv este recomandată persoanelor timide, letargice sau depresive. Pulberea, infuzia şi tinctura de volbură sunt folosite pentru a trata bolile gastrointestinale, dischineziile biliare şi tusea, în timp ce frunzele de volbură sunt foarte eficiente în cazul abceselor, arsurilor, furunculelor şi rănilor.
 
Această plantă, de asemenea, tratează constipaţia, balonarea abdominală, crampele intestinale, colecistita, hiperaciditatea gastrică şi ulcerul gastric. De asemenea, combate afecţiunile pielii, depresia, bronşita, scorbutul şi anumite tipuri de alergii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii