Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Cum să ne desfundăm nasul cu remedii naturale

ro

15 Nov, 2015 00:00 1897 Marime text


Răceala, gripa, aerul uscat sau alergiile cauzează frecvent congestie nazală (nas înfundat). Pe lângă tratamentul medicamentos pe care frecvent îl folosim pentru a ne elibera căile respiratorii, există şi alte modalităţi simple, ieftine, găsite în bucătărie  şi fără efecte secundare.

Cel mai simplu este inhalarea vaporilor de apă. Metoda este simplă: se fierbe puţină apă care se pune într-un vas după care persoana în cauză se apleacă asupra acestuia, punând un prosop pentru a creşte eficienţa acestui remediu şi a nu lăsa vaporii să se piardă. Aceeaşi metodă se foloseşte în combinaţie cu picături de ulei esenţial de eucalipt. Alături de oţetul de mere, uleiul esenţial de mentă te ajută în această situaţie. Din puţin tifon, se face o compresă care se îmbibă în ulei esenţial de mentă. Se inhalează aroma şi se repetă acest procedeu de câteva ori pe zi, dimineaţa şi seara.
O ceapă zdrobită, căreia i se poate adăuga usturoi sau hrean, pusă pe o farfurie şi inhalat mirosul cât mai mult va da roade sigur în ceea ce priveşte congestia ta nazală. Chiar dacă mirosul nu te va încânta foarte mult.

O altă soluţie ar fi gargara cu apă sărată, timp de câteva ori pe zi, de obicei dimineaţa şi seara, Preparatul se face dintr-o ceaşcă de apă căreia i se adaugă o jumătate de lingură de sare care se amestecă bine. La fel ca în cazul gargarei, dar în apa normală, neîncălzită, adaugă puţină sare. Mai apoi, cu o pipeta, se pune câte o picătură în fiecare nară, cu pauză între ele.  Pentru a evita pericolul de a te îneca, respiră pe gură. Tot sub formă de picături se poate folosi şi ceaiul de gălbenele, preparat din două linguriţe de ceai amestecate cu o jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie. Preparatul se pune în nas timp de câteva zile. Un preparat făcut într-o cană de apă fierbinte în care se adaugă un vârf de cuțit de praf de scorțișoară, două – trei cuișoare, patru – cinci boabe de piper, jumătate de linguriță de anason și jumătate de linguriță de fenicul lăsat la infuzat 15 minuni şi consumat fierbinte va avea efecte miraculoase.

Şi consumul de alimente picante precum chili, hreanul sau ghimbirul pot avea beneficii în acest sens.
Sursă foto: sanatate.bzi.ro

Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii