Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Cele mai bune remedii naturiste pentru tenul acneic

ro

19 Mar, 2016 16:15 2824 Marime text



Persoane de toate vârstele suferă de această afecţiune a tenului și apariția acesteia poate avea diverse cauze: fie o alimentație nepotrivită, fie tulburări ale tubului digestiv, fie afecțiuni dermatologice, ereditare, hormonale. Măștile și loțiunile naturiste contribuie la prevenirea și tratarea acneei, de aceea poți ajuta tenul cu câte remedii naturiste pe care le poți prepara chiar tu.

De cele mai multe ori, acneea se formează din cauza secreţiei abundente de sebum. În contact cu impurităţile şi machiajul, sebumul se transformă în puncte negre şi coşuri. Tocmai de aceea, primul pas în tratarea acneei este curăţarea tenului. Demachiantul şi loţiunea tonică nu trebuie să-ţi lipsească.
Aspirina este un medicament care te poate ajuta şi în lupta ta împotriva coşurilor. Dizolvă o aspirină efervescentă în suc de lămâie sau amestecă aspirina dizolvată cu două linguriţe de argilă până se formează o pastă și adaugă două linguriţe de miere iar cu pasta obținută se aplică pe tenul curăţat şi se lasă să acţioneze aproximativ 20-30 de minute. De asemenea, patru – cinci aspirine se pot amesteca cu iaurt  și se aplică pasta formată pe tenul uscat, lăsând să acționeze timp de 30 de minute.
Sucul de varză are un conţinut bogat de vitamina C, minerale şi sulf organic, care au rolul de a preveni uscarea şi iritarea pielii. De aceea, varza poate fi un aliat de nădejde. Se zdrobesc câteva frunze de varză şi se aplică pe tenul curat, lăsându-le să acţioneze 15–20 de minute. După, tenul se clăteşte cu infuzie de muşeţel sau gălbenele.

Castravetele și ceapa, adevărate miracole
Argila este un ingredient minune când vorbim despre acnee. Amestecă două linguri de argilă cu puţină zeamă de lămâie sau cu apă plată până la omogenizare. Aplică pe tenul curat şi lasă să acţioneze timp de 30 de minute, până se usucă. Se îndepărtează cu ceai de muşeţel.
Și pasta de dinţi te poate ajuta să scapi de coşuri. trebuie folosită local, direct pe coş şi lăsată să acţioneze toată noaptea. Dimineaţa se şterge cu o dischetă demachiantă şi loţiune tonică.
Și usturoiul este un remediu ce nu trebuie să lipsească din tratamentul acneei, datorită proprietăţilor sale antiseptice. Tratamentul local vizează aplicarea locală intensă pe respectivul coș.
Și castravetele se poate folosi în stare proaspătă. Aplică pe faţă un castravete ras timp de 15-20 minute, după care îndepărtează cu apă călduţă. Este un excelent tonic pentru tenurile acneice şi previne apariţia coşurilor şi punctelor negre.

Ceapa are și ea efecte miraculoase. Se mixează cu ajutorul unui blender, iar pasta obținută se aplică pe față timp de 20 – 30 de minute. Două lingurițe de bicarbonat de sodiu amestecat cu apă până se obține o pastă ușor de întins și lăsată să acționeze până când pasta se usucă, apoi spăla fața cu apă călduță. Aceleași efecte benefice le are și drojdie de bere. O linguriță de drojdie de bere se amestecă cu puțin suc de castravete/măr/ lămâie/roșie/gălbenele, apoi se adaugă o lingură cu miere de albine și o cu lingură cu tărâțe de grâu. Se amesteca totul bine până se omogenizează și se aplica pe fața curată, lăsând să acționeze 30 de minute. Se clătește cu infuzie de plante și se aplică un unguent pe bază de propolis sau o cremă de față hidratantă.

Și ceaiul verde și aloe vera preparate sub formă de ceai se poate folosi pentru tamponarea tenului iar bucățile de plantă de aloe vera se pot aplica direct pe zona cu coșuri. Roșiile, căpșunile ori papaya mixate și menținute pe ten sub formă de mască pot avea rezultate minunate asupra tenului tău.

Sursa: Voceaconstantei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andreea 22 May, 2019 12:50 Am avut probleme dintotdeauna cu tenul pentru ca sunt o persoana mai plinuta, dar sincer nu ma deranjeaza deloc acest lucru!
  • Feli 19 Jul, 2018 13:18 Acneea poate fi inlaturata si daca se folosesc remedii naturale care sa ajute la combaterea ei.
  • Radu 19 Mar, 2018 13:21 Pentru tenul acneic eu folosesc suplimentul derminax. E un produs util care ajuta enorm la eliminarea cosurilor.