Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vitamina C din lămâie ajută pielea să fie strălucitoare

ro

20 May, 2017 00:00 2236 Marime text
Lămâia este ajută la îmbunătăţirea imunităţii, la vindecarea pielii şi chiar la blocarea dezvoltării anumitor celule care pot declanşa apariţia cancerului.
Vitamina C este un antioxidant puternic care determină scăderea nivelurilor de molecule instabile care distrug celulele, cunoscute sub numele de radicali liberi şi ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă, conform csid.ro.

Organismul foloseşte vitamina C pentru a îmbunătăţi activitatea celulelor sistemului imunitar şi pentru fabricarea colagenului, substanţa care ajută la dezvoltarea ţesuturilor pentru vindecarea rănilor.
Lămâile conţin o mare cantitate de acid citric, substanţă chimică care reduce excreţia de calciu şi ajută la prevenirea formării dureroaselor pietre la rinichi.
Lămâia este considerat a fi singurul fruct cu pH alcalin care participă în mod eficient la reechilibrarea pH-ului sangvin.

Vitamina C din lămâie ajută pielea să fie strălucitoare şi omoară bacteriile care cauzează acneea.
Pe lângă cantitatea mare de Vitamina C, lămâia conţine şi alte vitamine benefice, cum ar fi: Vitamina A, Vitamina E, Fier, Cupru, Potasiu, Magneziu sau Vitamina K.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii