De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
14:28 29 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Vitamina B17 identifică celulele canceroase

ro

21 Jul, 2015 12:24 646 Marime text
Vitamina B17, cunoscută şi sub denumirile de laetril şi amigdalină, poate să prevină cancerul. Această vitamină are proprietăţi deosebite asupra organismului, dearece ea identifică şi omoară celulele canceroase, întărind totodată sistemul imunitar în vederea prevenirii recurenţei cancerului. În momentul în care ajunge în organism, vitamina B17 este descompusă de o enzimă în substanţe care contribuie la hrănirea celulelor sănătoase. Când vitamina B17 intră în contact cu anumite substanţe, au loc o serie de reacţii chimice care produc o otravă ce distruge doar celulele canceroase.
 
Vitamina B17 se găseşte în caise, mere, cireşe, nectarine, piersici, pere, prune, afine, coacăze, căpşuni, mure şi zmeură. Seminţele de in, de mei şi cele de dovleac conţin şi ele o cantitate medie de vitamina B17. Nucile de macademia, caju şi migdalele sunt, de asemenea, alte alimente bogate în vitamina B17. Totodată, această vitamină poate fi găsită în fasole, lucernă, sfeclă roşie, spanac, bambus, măcriş şi cartofi. Carenţa vitaminei B17 poate duce la anorexie, depresie, insomnie, dar şi la uscarea pielii. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii