Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
12:27 18 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Vinul roşu îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

ro

09 Mar, 2015 12:13 817 Marime text
Consumat cu moderaţie, vinul roşu scade riscul atacurilor de cord, previne formarea cheagurilor de sânge, combate tensiunea şi reduce deteriorarea vaselor, cauzată de depunerile de grăsime. Vinul roşu are proprietăţi antianemice, mineralizante, fortifiante, revigorante şi energizante. Este bogat în zaharuri, acizi organici, glicerol, compuşi fenolici, aminoacizi, vitaminele A, B1, B2, PP, săruri minerale şi resveratrol, cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum, de cinci ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.

Vinul roşu, natural, netratat, favorizează digestia, previne balonările, ajută la evacuarea rezidurilor din intestin, reducând în acest fel riscul apariţiei ulcerului gastric sau duodenal. De asemenea, vinul roşu stimulează pofta de mâncare şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii