Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vin zile caniculare Ce alimente ajută organismul să se răcorească

ro

06 Jun, 2014 00:00 1437 Marime text
În zilele caniculare, tendinţa generală este de a consuma băuturi reci, care oferă senzaţia temporară de răcorire a organismului. Există însă şi alimente care, dacă sunt consumate în mod regulat în zilele cu temperaturi ridicate, pot ajuta organismul să se adapteze mai uşor căldurii. Astfel, este recomandat consumul de castraveţi, porumb, frunze de ţelină, pepene galben, fructe de mare sau fructe de pădure. Frunzele de ţelină au efect de hidratare a organismului, iar consumul rădăcinilor acestei legume, bogate în fosfor, fier, zinc, magneziu şi potasiu, contribuie la răspândirea apei în organism. Porumbul are efect tonic şi răcoritor, fiind şi singura cereală care conţine caroten (provitamina A), un puternic antioxidant. Castravetele, bogat în apă şi în minerale, are un puternic efect hidratant. Mai mult, mâncând castraveţi cruzi, în zilele foarte călduroase, asigurăm organismului nostru vitamine din complexul B, vitamina C, caroten şi valoroase rezerve de calciu, magneziu, potasiu, sodiu şi de fosfor, minerale esenţiale pentru sistemul nostru osos.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii