Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vâscul, planta care încetineşte dezvoltarea celulelor canceroase

ro

24 Jun, 2014 00:00 2086 Marime text
Folosit de sute de ani în medicina naturistă, vâscul a fost utilizat iniţial ca remediu pentru tensiunea arterială, reumatism şi astm. Astăzi, este mai întâlnit în tratamentele pentru hipertensiune arterială, ateroscleroză, dar şi pentru afecţiunile circulatorii sau tulburările hormonale ale femeilor. Se utilizează în medicina naturistă atât ceaiul de vâsc, cât şi pulberea şi sucul. Ceaiul de vâsc are capacitatea de a opri hemoragiile, datorită efectului său hemostatic. De asemenea, vâscul infuzat are şi efect de stimulent al metabolismului. Extern, ceaiul de vâsc este utilizat pentru a trata varicele, ulcerul membrelor inferioare şi eczemele. Beneficiile aduse sănătăţii de această plantă se datorează compoziţiei sale chimice foarte variate şi active. Astfel, vâscul conţine acetilcolină, cu efect antiseptic, dar şi vitaminele C şi E.
Această plantă a devenit foarte cunoscută şi datorită capacităţii de a încetini dezvoltarea celulelor canceroase din organismul uman şi de a reduce efectele negative secundare ale tratamentului chimic.
Atenţie, cu toate că este cunoscut ca adjuvant al tratamentului pentru cancer, vâscul nu este indicat pacienţilor cu tumori primare sau secundare cerebrale, leucemie sau limfom malign. De asemenea, este interzisă administrarea de către femeile însărcinate şi de cele care alăptează.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii