Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Varza, un antidot împotriva celulelor maligne

ro

29 Jul, 2015 10:22 2685 Marime text
Varza este considerată unul dintre cele mai puternice antidoturi împotriva celulelor maligne. Atât sucul crud, cât şi varza murată formează o floră care nu permite evoluţia tumorilor. Varza crudă are în compoziţia sa glucozinolaţi cu efect anticancerigen. Datorită conţinutului bogat în omplexul de vitamine B şi în săruri minerale, varza reglează tensiunea arterială, energizează, contribuie la detoxifierea organismului şi la întărirea imunităţii.
 
Totodată, mai conţine fitonutrienţi, antioxidanţi, fibre şi vitaminele A, C şi K. Sucul de varză elimină definitiv arsurile provocate de disfuncţiile digestive, previne apariţia constipaţiei, asigură un tranzit intestinal sănătos, tratează anemia şi bolile de piele. Compresele cu suc de varză sau cataplasmele cu foi de varză sunt foarte eficiente în tratarea durerilor reumatice şi a celor provocate de artroză. Varza are şi proprietăţi alcaline, ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale şi este indicată în tratarea ulcerului.
 
Deoarece conţine puţine calorii, varza este o alegere ideală în curele de slăbire. În plus, reprezintă o sursă importantă de betacaroten, substanţă care protejează vederea de afecţiunile apărute odată cu înaintarea în vârstă, inclusiv cataracta.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii