Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vă plac roşiile? Iată beneficiile de top ale consumului de roşii

ro

02 Apr, 2017 00:00 2619 Marime text


Roşiile au efecte extraordinare asupra organismului, fiind o sursă grozavă de vitaminele A şi C. Pe lângă cantitatea considerabilă de calciu şi magneziu, roşiile mai conţin şi o doză importantă de vitamina K, toate esenţiale pentru un sistem osos puternic şi sănătos.
 
Cantitatea mare de licopen este ceea ce le face cu adevărat speciale, această întărind sistemul imunitar şi ajutând organismul să lupte împotriva infecţiilor de tot tipul. Licopenul din roşii dispune şi de beneficii cardiovasculare. Cercetătorii au descoperit că femeile care au consumat de şapte-zece ori pe săptămână alimente bogate în licopen, cum sunt roşiile, au prezentat un risc al îmbolnăvirii de boli de inimă cu 29% mai scăzut comparativ cu femeile care au consumat mai puţin de 1,5 porţii de roşii în fiecare săptămână. De asemenea, licopenul conţinut de roşii încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii.
 
În altă ordine de idei, consumul de roşii îmbunătăţeşte vederea şi diminuează efectele nocive ale fumatului asupra organismului. Deoarece furnizează cantităţi semnificative de vitamina A, roşiile sunt responsabile şi pentru menţinerea sănătăţii părului. 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii