Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Utilizările medicinale ale sucului de ghimbir

ro

05 Jul, 2015 12:14 1189 Marime text
Originar din Asia, ghimbirul este utilizat îndeosebi pentru calităţile sale deosebite în tratarea răcelii, tusei, artritei şi inflamaţiilor. Ghimbirul conţine uleiuri esenţiale, vitaminele B, C, minerale, precum calciu, fosfor, aluminiu şi crom, acid aspartic, acid linoleic, acid oleic şi acid ascorbic. Sucul de ghimbir îmbunătăţeşte sistemul imunitar, reduce riscul de a contracta tuse şi răceală, calmează durerile în gât.
 
Sucul de ghimbir are efecte entiemetice, fiind indicat persoanelor care suferă de vărsături. De asemenea, acest suc ameliorează arsurile la stomac, indigestia, vărsăturile şi greaţă cauzate de infecţiile stomacale. Tot el relaxează muşchii şi ţesuturile din organism, oferind, în acelaşi timp, energie şi vitalitate acestuia. Datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii şi calmante, sucul de ghimbir ajută la reducerea inflamaţiei la nivelul articulaţiilor şi la reducerea durerii.
 
Consumul sucului de ghimbir reduce nivelul colesterolului şi al tensiunii, stimulează circulaţia sângelui şi previne blocajele, ameliorează durerile de cap, ajută la menţinerea sănătăţii rinichilor şi previne apariţia cancerului de colon şi a celui gastric. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii