Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Usturoiul întăreşte sistemul imunitar

ro

14 May, 2017 00:00 2044 Marime text
Usturoiul conţine una dintre cele mai versatile substanţe naturale folosite pentru a ne menţine sănătoşi - alicina. Aceasta are proprietăţi antibiotice care se activează atunci când usturoiul este tăiat sau sfărâmat şi este responsabilă de mirosul înţepător şi gust. De îndată ce este absorbită în intestin, ea este eliminată prin intermediul plămânilor şi pielii, de aceea cei care îl consumă se confruntă cu o respiraţie şi transpiraţie care îi poate ţine pe cei din jur la distanţă, conform csid.ro.

Usturoiul proaspăt poate ajuta în lupta contra bacteriilor, fungilor şi infecţiilor cu viermi şi poate ucide bacterii precum E. coli sau Salmonella. ontribuie la eliminarea toxinelor din ficat, protejându-l în acelaşi timp.
Poate trata herpesul şi ciupercile de la nivelul picioarelor, dar şi negii. De asemenea, are un puternic efect antiinflamator, ajutând organismul să lupte contra alergiilor.
Sucul de usturoi calmează mâncărimile şi erupţiile apărute în urma ciupiturilor de insecte.
Usturoiul întăreşte sistemul imunitar reducând numărul şi frecvenţa răcelilor, ajută la tratarea iritaţiei gâtului şi scade riscul de a avea cancer.

Conţine vitaminele C şi B6, dar şi seleniu şi fier.
 Are un bun efect împotriva căderii părului. Masează delicat scalpul cu un căţel de usturoi sau în amestec cu puţin ulei de măsline.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii