Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Urzica, beneficii uimitoare pentru organism

ro

17 May, 2015 13:11 1761 Marime text
Încă din cele mai vechi timpuri, urzica este folosită în scopuri medicinale şi recomandată în curele terapeutice de primăvară. Este bogată în clorofilă, complexul de săruri minerale, mai ales în fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu. De asemenea, conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante, cum ar fi K (cu acţiune antihemoragică), complexul B şi provitamina A.
 
Urzica este întrebuinţată mai ales în tratarea căderii părului, a seboreei, acneei sau a diferitelor eczeme, ea găsindu-se în componenţa diferitelor creme, tincturi sau a şamponului, dar este recomandată şi pentru tratarea durerilor reumatice, datorită efectului antiinflamator. Urzica este şi un bun diuretic, putând fi folosită ca antihipertensiv sau în afecţiunile renale. Totodată, îmbunătăţeşte activitatea cardiacă, tratează alergiile şi acneea, infecţiile urinare, dizenteria, diareea sau hemoroizii.
 
Tot ea combate tulburările intestinale, durerile de cap şi problemele musculaturii sau ale articulaţiilor. Această plantă stimulează apetitul şi ajută organismul să-şi întărească sistemul natural de apărare contra bacteriilor. Ceaiul de urzică este indicat în tratamentul infecţiilor urinare, a disfuncţiilor renale şi pentru combaterea retenţiei de apă din organism. Substanţele active din urzică ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi. Pentru curăţarea tenului şi eliminarea impurităţilor care apar adesea în cazul unui ten gras, se clăteşte faţa cu infuzie de urzică. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii