Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fruct delicios, kiwi ajută la prevenția bolilor cardio-vasculare

ro

25 Mar, 2017 00:00 2377 Marime text
Kiwi este un fruct delocios, care are mai multe proprietăți benefice pentru organism. Fibrele de kiwi protejează împotriva diabetului şi a bolilor de inimă, combat diabetul şi îmbătrînirea celulelor.

Deși nu este originar de pe plaiurile noastre, are proprietăți asemănătoare mărului, ba chiar mai mult. În afară de calitățile sale vindecătoare lui vindecătoae, kiwi are şi un rol dovedit în profilaxia diferitelor afecţiuni.

Kiwi protejează împotriva bolilor cardiovasculare şi a diabetului, ajută la curăţarea colonului de toxine şi la reducerea apariţiei cancerului de colon. De asemenea, scade nivelul colesterolului, ceea ce duce implicit la reducerea riscului producerii unui atac de cord sau a unui AVC. Consumul de kiwi reduce riscul formării cheagurilor de sînge şi cantitatea de grăsime (trigliceridele) din sînge. Chiar dacă este bogat în substanțe nutrivite, kiwi nu îngraşă. de obezitate.

De asemenea, kiwi protejează căile respiratorii, datorită conţinutului mare de vitamina C, previne şi artrita şi arteroscleroza, întărind şi sistemul imunitar. Kiwi este bun şi pentru ochi, deoarece ajută organismul să lupte contra degenerării oculare.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii