Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Un fruct bun pentru anemie şi oboseală

ro

10 Jul, 2015 09:17 2126 Marime text
Prunele reprezintă o sursă importantă de magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc, fosfor, fier, carbohidraţi, carotenoide, polizaharide, fibre şi vitamine. Prunele scad nivelul de colesterol din sânge, nu conţin grăsimi şi previn arteroscleroza care poate duce la infarct miocardic. Ele, de asemenea, conţin fibre care oferă o senzaţie de saţietate, ajută la scăderea în greutate şi menţin sănătatea colonului. Prunele conţin şi antioxidanţi care combat atacul radicalilor liberi din organism, produc hemoglobină în sânge, vindecă anemia, detoxifică organismul şi menţin sănătatea ficatului.
 
Fenolii, alţi compuşi care se găsesc în prune, protejează stratul natural de grăsimi care compun neuronii creierului uman. Prunele au proprietăţi energizante, stimulează memoria, alungă oboseală şi senzaţia de stres, ajută la absorbţia fierului, stimulează refacerea şi creşterea oaselor, previne şi tratează constipaţia.
 
Datorită conţinutului moderat de glucide, prunele proaspete prezintă proprietăţi de reglare a glicemiei şi previn apariţia diabetului prin stimularea metabolismului. Aceste fructe au capacitatea de a curăţă intestinul şi de a stimula secreţia, contribuind astfel la scăderea acidităţii gastrice. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii