Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uleiul de palmier, un suport pentru dezvoltarea sănătoasă

ro

29 Sep, 2016 00:00 1218 Marime text
Uleiul de palmier, datorită componentelor sale active, are numeroase beneficii pentru sănătate. Reprezintă o sursă importantă de substanţe carotenoide, de vitamine, acizi graşi, fitosteroli, magneziu şi alte minerale. Acest ulei se obţine din partea cărnoasă ce înconjoară sâmburele fructului de palmier, prin zdrobire şi presare. Uleiul de palmier este uşor absorbit, digerat şi utilizat în procesele metabolice normale, constituind un suport pentru dezvoltarea sănătoasă a organismului uman.
 
Totodată, acest ulei mai conţine un amestec de acizi graşi: 44% acid oleic, 10% acid linoleic, 40% acid palmitic, 5% acid stearic. Această compoziţie este similară cu cea a ţesutului adipos al persoanelor cu o dietă obişnuită. De menţionat că uleiul de palmier nu conţine colesterol şi chiar ajută la scăderea nivelului acestuia. De asemenea, conţine foarte mult beta-caroten, care are un rol important în adaptarea ochilor la întuneric, sănătatea mucoaselor, membranelor şi a pielii. În altă ordine de idei, vitamina E, prezentă în acest ulei, creşte rezistenţa fizică, întăreşte sistemul imunitar, scade riscul formării cheagurilor de sânge.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii