Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
15:52 19 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

diversificare.ro Ulei de avocado, beneficii concentrate

ro

22 May, 2015 14:14 808 Marime text


Uleiul de avocado este un derivat al deliciosului fruct de avocado, care se mândreşte cu proprietăţi şi caracteristici impresionante pentru sănătate. “Para aligator”, după cum mai este el denumit, este recunoscută drept cel mai hrănitor fruct din lume. Conţinutul ridicat de uleiuri din fructul de avocado (până la 30% din pulpă) era bine cunoscut încă din vremea Aztecilor şi era extras iniţial pentru uz cosmetic, datorită eficienţei şi rapidităţii cu care este absorbit de piele.

Recent, uleiul de avocado a început să fie produs şi ca ulei culinar, procesul de extracţie fiind diferit de cel destinat uzului cosmetic, dar similar uleiului de măsline. Uleiul de avocado presat la rece nu este rafinat, prin urmare păstrează atât aroma, culoarea dar şi caracteristicile fructului. Fiind considerat uleiul cu cel mai înalt punct de ardere (271 grade Celsius), poate fi folosit la preparearea mâncărurilor care necesită procesarea la temperaturi înalte.Ce substanțe nutritive conține uleiul de avocado și ce beneficii aduce organismului?

Uleiul de avocado este bogat în vitamina E şi grăsimi mononesaturate, aducând variate beneficii nutriţionale şi medicinale care au fost demonsatrate ştiinţific. Grăsimile mononesaturate din acest ulei sunt benefice pentru inimă datorită efectului pozitiv asupra valorilor colesterolului. Proviziile de luteină contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii ochilor, iar simpla folosire a acestuia într-o salată îmbunătăţeşte nu doar gustul, dar, cel mai important, creşte absorbţia carotenoizilor prezenţi în legume şi fructe (precum beta-carotenul, alfa-carotenul sau luteina). Un studiu publicat în “Journal of Nutrition” a arătat ca absorbţia acestor antioxidanţi poate creşte şi de 15 ori faţă de o salată fără ulei de avocado.

Articolul integral se poate citi pe diversificare.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii