Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Trucuri care te ajută să faci faţă caniculei

ro

09 Jul, 2015 00:00 1730 Marime text
Deoarece temperaturile ridicate îţi pot da organismul peste cap, este recomandat să ştii cum să faci faţă căldurii. Principalele manifestări în caz de temperaturi ridicate sunt oboseala, insomnia, febra, tegumentele uscate, crampele musculare la nivelul membrelor superioare şi inferioare, tulburări de ritm cardiac sau, în cazuri grave, infarct miocardic acut. Persoanele cu risc crescut sunt copiii, vârstnicii, gravidele şi bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii.
 
Consumul a cel puţin doi litri de apă pe zi este obligatoriu pe timp de caniculă. Aportul de apă poate să provină din suc natural de fructe, ceai, pepene roşu, fructul ideal pentru vară, deoarece conţine multă apă, prevenind astfel deshidratarea organismului. De asemenea, este indicat consumul de apă cu cinci-zece grade mai rece decât temperatura camerei, deoarece organismul face eforturi să creeze un echilibru cu mediul exterior. Tot cu privire la hidratare, se recomandă şi ceaiul de mentă, care se lasă să se răcească în frigider. Se toarnă într-o sticlă cu pulverizator şi se stropeşte faţa de mai multe ori pe zi. Senzaţia de răcoare va fi intensă. Pe de altă parte, se recomandă evitarea alimentelor grele, precum carnea de porc, prăjelile.
 
Te poţi proteja de razele ultraviolete cu ochelari de soare, umbrele şi pălării. Pe timp de caniculă, sunt indicate hainele largi, în culori deschise, din bumbac. Ideal ar fi ca femeile să nu folosească fond de ten, pentru ca pielea să respire. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii