Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei tipuri de fasole benefice pentru organism

ro

26 Oct, 2014 16:14 3457 Marime text
Fasolea este unul dintre cele mai sănătoase alimente, alături de linte şi alte leguminoase pline de vitamine, minerale şi fibre solubile. Fasolea este un aliment consistent şi, datorită aportului de proteine, reprezintă un înlocuitor bun pentru carnea roşie. Reduce nivelul colesterolului, scade presiunea sanguină, îmbunătăţeşte funcţiile colonului, previne constipaţia, dar şi afecţiunile intestinelor şi poate ţine la distanţă osteoporoza. Consumul frecvent de fasole scade riscul de a dezvolta boli de inimă şi diabet.
 
Fasolea Mung este un soi originar din India, care se mai cultivă şi în China, Indonezia, Filipine, Vietnam, Cambodgia, dar şi în regiuni uscate şi calde din sudul Europei şi al Statelor Unite. Fasolea Mung conţine vitaminele A, B, C si E, dar şi o doză remarcabilă de minerale, precum calciu, fier, magneziu şi potasiu. Fasolea Mung are 20% proteine şi un număr mare de fibre. Aceasta previne cancerul la sân, bolile cardiovasculare şi, datorită vitaminei C, menţine sănătatea ochilor.
 
Fasolea neagra, foarte populară în cultura Americii Latine, este bogată în acid folic, proteine, antioxidanţi, vitamine şi minerale. Este recunoscută pentru faptul că are un conţinut mai ridicat de vitamina B6, necesară sistemului nervos. Fasolea neagră este bună şi pentru femeile însărcinate, pentru dezvoltarea cerebrală a creierului bebeluşului. 
 
Fasolea Pinto este cel mai popular soi de fasole din SUA şi din nord-vestul Mexicului, este săracă în grăsimi, dar bogată în proteine şi fibre. O cană plină cu fasole Pinto fiartă conţine 15 grame de fibre, 60% din doza zilnică recomandată. Fibrele din această fasole scad nivelul colesterolului şi previn creşterea nivelului zaharului din sânge. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii