Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Trei remedii naturiste pentru mâinile uscate

ro

16 Mar, 2015 00:00 1224 Marime text
Mâinile se pot usca sau crăpa din cauza frigului, vântului, dar şi a soarelui, a lipsei de vitamine sau din cauza substanţelor chimice prezente în detergenţi. La anumite intervale de timp, pielea mâinilor are nevoie de exfoliere, astfel sunt îndepărtate celulele moarte şi este activată circulaţia sângelui.
 
Masarea mâinilor cu miere şi ulei de macadamia, de exemplu, ajută la hidratarea acestora. Mierea are efecte reparatoare şi cicatrizante, iar uleiul de macadamia, proprietăţi emoliente, amândouă contribuind la hrănirea şi la catifelarea mâinilor. Un alt remediu naturist se referă la tratamentul pe bază de banane şi unt. În acest sens, se amestecă două banane cu 50 de grame de unt. Soluţia obţinută se aplică pe mâini şi se lasă să acţioneze timp de 10-15 minute.
 
De asemenea, o mască foarte eficientă pentru mâini este cea preparată dintr-un gălbenuş de ou, o linguriţă de ulei de măsline, două linguriţe de miere şi două picături de ulei esenţial de lămâie. Acest amestec se aplică pe mâini şi se lasă 20 de minute să acţioneze, după care se spală cu apă caldă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii