Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tratamente din scoarță de stejar

ro

13 Feb, 2014 10:55 18667 Marime text
Întâlnit cel mai des în estul S.U.A., stejarul este folosit de mult nu numai pentru frumusețea și dimensiunile acestuia ci și pentru remedii homeopatice. Scoarță de stejar alb conține o substanță, care se utilizează pentru a controla inflamații interne și externe.
ceai, remediu, stejar, hemoroizi, varice
            Utilizările homeopatice de coajă de stejar alb sunt variate și sunt folosite de secole pentru a trata în condiții de siguranță și în mod natural mai multe tipuri diferite de boli. A fost descoperit că acest ceai ar putea reduce frecvența și gravitatea pietrelor renale, deoarece conține zinc, magneziu, calciu și fosfor, toate acestea fiind folosite pentru a micșora suprafaţa de țesuturi afectate.
            O altă utilizare a scoarței de stejar alb este ameliorarea hemoroizilor și a gutei. Poate fi folosită atât intern cât și extern. Pentru uz intern, puteți lua capsule disponibile la majoritatea magazinelor naturiste sau puteți prepara ceai de stejar alb. Pentru ceai, pur și simplu puneţi câteva linguriţe de scoarţă de copac într-o oală cu două sau trei căni de apă și fierbeţi. Cu cât adăugaţi mai multă scoarţă, cu atât ceaiul devine mai puternic.
ceai, remediu, stejar, hemoroizi, varice
            Pentru uz extern, cei mai mulți oameni folosesc o cremă facută din scoarţă de stejar alb. Puteți achiziționa această pastă sau o puteți crea singuri, dacă locuiți într-o zonă în care stejari albi sunt indigeni sau aveţi acces la cele necesare prin intermediul magazinelor. Pentru a face crema, se amestecă scoarţă de stejar alb cu pulbere de rădăcină de la acelaşi arbore și glicerină, apoi se macină. Împraştiaţi alifia rezlutată pe zona pe care doriți să o trataţi și ar trebui să experientaţi o senzaţie de uşurare aproape imediat. Există oricum mai multe metode de a prepara această pastă.
            În trecut, nativii americani au descoperit că, remediile din coajă de stejar alb pot să trateze, de asemeni, gingivita. După cum s-a menționat mai sus, calităţile astringente de scoarță de stejar alb pot ajuta la reducerea umflării gingiilor. Pur și simplu bea ceai de stejar alb în fiecare noapte înainte de a adormi. Acest lucru de multe ori funcționează mai bine decât multe remedii tradiţionale.
            Mulți oameni au descoperit, de asemenea, că pot ameliora venele varicoase cu ajutorul unei cataplasme din scoarţă de stejar alb. Pur și simplu se crează crema după cum s-a menționat mai sus, apoi se pune un strat pe o bucată de bumbac și se acoperă zonele cu varice. Lăsați cataplasma să acţioneze timp de 2-3 ore, astfel ca scoarța de stejar alb să poată fi absorbită în piele. Mulți au sesizat o ameliorare în doar 1-2 săptămâni de utilizare zilnică.
            Coaja de stejar alb nu este periculoasă ca remediu homeopatic, dar poate provoca deshidratare, dacă se foloseşte prea des. Dacă beţi ceai în fiecare zi, asigurați-vă că beţi o cantitate egală de apă pentru a nu vă deshidrata. Pentru unii oameni, scoarţa de stejar alb poate provoca, de asemeni, somnolență și amețeli.

Sursă
www.voices.yahoo.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii